Novo izdanje Kradljivice knjiga!




Među romanima 21. stoljeća djelo Markusa Zusaka polako postaje klasik, a holivudski div 20th Century Fox filmski ga je adaptirao s istim ciljem.

U književnosti i filmu ključna je snaga pripovijedanja, a autor vjeruje „kako će Kradljivica knjiga ganuti publiku jer protagonisti u filmu uspijevaju pronaći ljepotu i nesebičnost, te napraviti nevjerojatne stvari unatoč zaista zastrašujućim uvjetima". Roman Markusa Zusaka Kradljivica knjiga objavljen je u njegovoj rodnoj Australiji 2005., a u ostatku svijeta 2006. godine. Preveden je na 40 jezika, prodan u više od osam milijuna primjeraka, osvojivši mnoge cijenjene književne nagrade. Nedavno je, u studenome 2013., Profil Knjiga objavila novi Zusakov hit-roman Ja sam glasnik. 
 Australčev roman i filmska adaptacija Britanca Briana Percivala pričaju priču o Liesel (Sophie Nélisse), koja živi s posvojiteljima - velikodušnim Hansom Hubermanom (Geoffrey Rush) i njegovom zajedljivom ženom Rose (Emily Watson).
Autora Markusa Zusaka na pisanje romana potaknule su priče koje su mu njegovi roditelji pričali dok je odrastao u Australiji. „Kao da bi se u kuhinju zavukao dio Europe kad bi mi tata i mama pričali o odrastanju u Njemačkoj i Austriji, bombardiranju Münchena, o zatvorenicima koje su nacisti vodili po ulicama“, ispričao je autor. „Tada to nisam znao, ali te priče potaknule su me da postanem pisac. Bilo je to vrijeme ekstremne opasnosti i zla, a mene su nadahnuli činovi dobrote u ta mračna vremena. To je ono o čemu je riječ u romanu: o pronalaženju ljepote čak i u najgorim uvjetima. Jedna je od središnjih tema priče Hitler, koji uništava ljude svojim riječima, i Liesel, koja krade natrag te riječi i piše njima svoju vlastitu priču.“ 
Ključno je bilo odabrati pravu glazbu kako bi se naglasili teme i likovi filma. Ako je suditi po nominaciji za najugledniju svjetsku nagradu "Oscar", skladatelj John Williams napravio je izvrstan posao.

Kiosk-izdanje Kradljivice knjiga (meki uvez, filmski poster na naslovnici - u suradnji s Blitz Film & Video distribucijom) stajat će 39,90 kuna, a da biste došli do svog primjerka morate se strpiti još samo dva dana! I onda ćete ga moći potražiti na policama knjižara Profil Mozaik, u uredima Hrvatske pošte te na svim kioscim!



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ivana Petrušić: 40 dana, Vodič do mentalnog, tjelesnog i duševnog blagostanja

Tisja Kljaković Braić: U MALU JE UŠA ĐAVA

Anna Todd: POSLIJE SVEGA: PAD