Nova knjiga Veljka Barbierija
Hrvatska kuhinja svojevrstan je nastavak velikog Barbierijeva hita Priča o dalmatinskoj kuhinji. U ovoj
knjizi naš nagrađivani književnik i najveći poznavatelj povijesti gastronomije
nudi nam 606 recepata iz svih krajeva Hrvatske.
Hrvatska kuhinja, autor Veljko Barbieri |
Recepti su uglavnom tradicionalni i mirišu na ukusna jela koja smo jeli
u domovima svojih baka ili u svečanim prigodama. Knjiga je podijeljena na
poglavlja Predjela i salate; Juhe; Rižoti, tjestenine, kruhovi; Jela od povrća;
Jela od mesa; Jela od ribe, rakova, školjaka, glavonožaca, žaba i puževa te
Kolači. Mnoga od tih jela nikad se
nismo usudili pripraviti jer su se činila previše komplicirana ili preteška u
svakom smislu. U ovoj kuharici Veljko Barbieri i gostujući chefovi iz poznatih restorana diljem Hrvatske nude neke sasvim
tradicionalne recepte, neke prilagođene današnjim vremenima i modernizirane te
neke vlastite temeljene na jelima iz drevnih vremena. Tako smo dobili divan
spoj klasičnih i novih jela koja postaju prepoznatljiv i zaštitni kulinarski
znak određenog kraja. Svaki recept prikazan je slikom, a ispod njega navodi se
njegovo podrijetlo ili autor. Ova je knjiga izvanredna i bogata kuharica sa 606 recepata
koja će oduševiti sve one spremne upustiti se u pripravu fantastičnih, ukusnih i
mirisnih jela, ali istodobno i izvanredan pokazatelj bogatstva i raznovrsnosti
hrvatske gastronomije.
Knjigu možete naći u knjižarama po cijeni 249 kn ili nabaviti ON-LINE te stići će vam na kućna vrata.
Primjedbe
Objavi komentar