Kako je Richard izgubio nevinost

USKORO U KNJIŽARAMA: Autobiografija jednoga od najvećih poslovnih genija našeg doba


RICHARD BRANSON
KAKO SAM IZGUBIO NEVINOST

broj stranica: 500
uvez: meki
cijena: 149 kn

>>>link za prednarudžbu>>>

Pisana bez dlake na jeziku, Kako sam izgubio nevinost pomalo je neobična autobiografija jednoga od najvećih poslovnih genija našeg doba i njegova priča o uspjehu.  
Bez obzira na to kojim se poslom bavio – glazbenom industrijom (Virgin Records i V2), zračnim prometom (Virgin Atlantic Airways), proizvodnjom pića (Virgin Cola), maloprodajom (Virgin Megastores), kao i mnoštvom drugih poslovnih područja – Richard Branson u posljednjih je tridesetak godina neprestano nizao vrhunske rezultate.

Kada su on i nekoliko njegovih kolega pokretali svoj prvi posao, šalili su se na vlastiti račun da su „potpune djevice u poslu“, stoga je Branson svoju prvu trgovinu pločā simbolično nazvao Virgin (djevica). Otada do danas, Branson je kreirao nekoliko vlastitih „pravila za uspjeh“ stvorivši grupu kompanija prisutnih u cijelome svijetu. Većina njih – a najbolji su primjer Virgin Atlantic Airways, Virgin Cola i Virgin Megastores – pokrenute su u vrijeme kad je konkurencija na tržištu čvrsto držala davno stečene pozicije. I iako ga je većina stručnjaka upozoravala da su mnogi njegovi pokušaji osuđeni na propast, Bransonove ideje, unatoč svim negativnim prognozama, uvijek su nalazile put do uspjeha na tržištu…

Richard Branson u svojoj se autobiografiji osvrće na to kako je Virgin od tvrtke za naručivanje ploča poštom prerastao u svjetski brend kakav je danas te kako su – upravo poput njegovih letova balonom – sve te godine bile obilježene ustrajnošću i umijećem opstanka, kao i vrtoglavim uspjehom. Branson iznosi i priču o svojim najnovijim projektima na području zdravstva, ekologije i medija, kao i svoja promišljanja o vlastitim odvažnim pustolovinama i obiteljskom životu.

Ova je knjiga Bransonov prikaz njegova izvanrednog dosadašnjeg života – i definitivan poslovni vodič koji razotkriva njegovu jedinstvenu filozofiju o poslovanju, uspjehu i životu. 



BIOGRAFIJA:
Richard Branson predsjednik je uprave grupacije Virgin. Rođen je 1950. i pohađao je školu Stowe, gdje je sa šesnaest godina pokrenuo časopis Student. Godine 1970. osnovao je Virgin kao maloprodajnu tvrtku za naručivanje poštom, a nedugo nakon toga otvara trgovinu pločā na londonskome Oxford Streetu. Dvije godine nakon toga njegova tvrtka otvara snimateljski studio, da bi poslije Virgin Records prerastao u najveću nezavisnu diskografsku kuću na svijetu.

Odonda se grupacija Virgin proširila obuhvativši više od tri stotine tvrtki u više od trideset zemalja. Richard je jedina osoba na svijetu koja je ni iz čega stvorila tvrtke vrijedne osam milijardi dolara, u osam različitih sektora. Dobrotvornim ogrankom grupacije Virgin nastoji razviti nove pristupe društvenim problemima, kao i onima vezanima za očuvanje okoliša.


Richardova autobiografija Kako sam izgubio nevinost, kao i njegove knjige o poslovanju, Screw It, Let's Do It i Business Stripped Bare, međunarodni su bestseleri. Živi na otoku Necker na Britanskim Djevičanskim otocima, oženjen je i ima dvoje odrasle djece.





REKLI SU O KNJIZI:

Zaokuplja vas već na prvoj stranici i ne pušta vas... Pročitajte što pokreće ovoga sjajnog i marljivog čovjeka.
- Spectator

Iskreno i zabavno. 

- The Times

Nevjerojatan čovjek i nevjerojatna autobiografija... Sjajno štivo – seks, baloni, spletke i novac.
- Sunday Business

Za svakoga tko izgara od poduzetničkog žara, njegove su reminiscencije svojevrsno sveto pismo. 

- Mail on Sunday 

Branson ogoljuje vlastitu dušu – i sve ostalo – u ovome publicističkome blockbusteru... Obvezno štivo. 

- Business Age

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ivana Petrušić: 40 dana, Vodič do mentalnog, tjelesnog i duševnog blagostanja

Tisja Kljaković Braić: U MALU JE UŠA ĐAVA

Anna Todd: POSLIJE SVEGA: PAD