Crveni rižoto
300 g riže za rižoto
2 ljutike
2 češnja češnjaka
300 g crvenog radiča trevisana
80 – 100 g parmezana
1
l
temeljca
1 lovorov list
1 žlica maslinova ulja
2 žlice maslaca
½ l dingača
sol
papar
iz mlinčića
Crveni
radič narežite na šire rezance, a češnjak i ljutiku nasjeckajte. Zakuhajte
temeljac i održavajte ga toplim.
U
posudi ugrijte maslinovo ulje i 1 žlicu maslaca pa staklasto propirjajte
ljutiku i češnjak, dodajte narezani radič i zajedno još kratko pirjajte.
Dodajte rižu i lovorov list, promiješajte, a potom zalijte trećinom toplog
temeljca. Ostatak temeljca polako dolijevajte dok se kuha rižoto. Vino
zakuhajte u posebnoj posudi i reducirajte ga na decilitar tekućine.
Kad
je rižoto skoro gotov, izvadite lovorov list. Rižoto maknite s vatre,
umiješajte ukuhano vino, naribani parmezan i dodajte preostali hladan maslac u
komadićima. Okus dotjerajte mljevenim paprom i solju ovisno o potrebi. Ostavite
da odstoji minutu-dvije i odmah poslužite u toplim tanjurima.
Po
želji pospite naribanim parmezanom.
Primjedbe
Objavi komentar