Kate Mitchell, "Okajani grijesi", odlomak iz romana


Vjerni obožavatelji jedva su dočekali novi roman hrvatske kraljice ljubića Kate Mitchell, a za sve one koji ga još nisu nabavili ili je možda nikad nisu čitali, donosimo odlomak iz "Okajanih grijeha". 

***
 
Obuhvatio je njeno lice rukama, i počeo je strastveno ljubiti. Otimao je poljupce uzimao je ono što je želio u tom trenutku. Rukama je grabio njezino tijelo koje je dobro poznavao. A dušu? Nikada nije bio tako grub. Grčevito ju je stiskao, toliko snažno da je vrisnula.
- Denis, boli me – Amber je uspjela protisnuti.
- I mene boli. Boli me toliko da mislim da ću poludjeti. Svi smo mi sebični. Mislimo samo na sebe. I ja mislim na sebe ovog časa. A u tebi sam se prevario.
- Što si mislio? – upitala ga je kada se odmaknuo od nje. - Da ću te
vječno čekati? Da ću za tebe uvijek biti tu kada se u tvoj brak uvuče monotonija? Ne, ja ne mogu biti nečija ljubavnica. Ne želim tu nezahvalnu ulogu.
- Ti si mi mnogo više od ljubavnice – Denis se tresao od bijesa i uzbuđenja. - Ti si mi sve. Kako to ne shvaćaš? Previše si mlada da bi znala cijeniti ono što ti dajem. Kod mene je u pitanju zrela ljubav, neočekivana, jaka, ona za koju bih i život položio. Ne možeš pripadati drugom – rekao je tiho. -Volim te – glas mu se promijenio.
Znala je da je voli i to je jedva mogla podnijeti. njihovu ljubav odlučila je uništiti jer je bila nemoguća, neostvariva. Sve što su imali bili su ukradeni trenutci. Ljubav kakvu je ona željela nikada joj neće moći dati.
Ponovno ju je počeo ljubiti. Dopustila je da je ponesu njegovi osjećaji. Nikada nije mogla vjerovati da poljubac može biti tako lak i da može toliko uzburkati njezino tijelo.
Krv u njoj ponovno je uzavrela. Razum se povlačio pred osjećajima. Odlučila je još jednom sve zaboraviti u njegovom zagrljaju. Spretno je u njoj budio želju, još jednom dozivao ljubav i strast da se spoje, da zajedno eksplodiraju.
Spoznaja da su na kraju, i da će jedno drugo izgubiti, kod oboje je probudila novi žar. Strah potiče pravu ljubav, uvjerila se. Kao da je Denis pokušao razuvjeriti je osjećajima, kada to već riječima nije mogao.
Svaki njihov ljubavni susret bio je za nju novo iskustvo, svako drukčije od prethodnog. U tom trenutku imala je osjećaj kao da će mu pripasti prvi put. Usnama mu je lagano dodirivala lice i ljubila ga, svjesna da više nikada neće.

Bila je njegova kao i toliko puta do tada, a ovaj put kao nikada prije. Dala mu je ne samo tijelo, nego i srce, bez ostatka. Sve joj je postalo jasno, sva bol koju je osjećala pridružila se ljepoti koju joj je on pružao.
Sigurnim pokretima vodio ju je stazom užitka. I zajedno su došli do vrhunca. Cijelo vrijeme Denis ju je promatrao, kao da je htio proniknuti u njezinu dušu, u njezine misli.
Kad su se valovi strasti smirili, a Denisovo disanje produbilo u snu, polako se iskrala iz kreveta pored njega i pokupila svoju odjeću. Tiho, da ga ne probudi, izašla je iz sobe, ni ne okrenuvši se više. Mislila je na sutra, na dane koji će, nižući se jedan po jedan, polako odnositi i bol koja joj je sada tako stezala srce.

***
U idućih nekoliko tjedana Denis ju je pokušavao nazvati, ali ona se nije javljala. A onda je došao u njezinu hotelsku sobu večer uoči
vjenčanja. Činio je to iz svoje slabosti, ne misleći na to koliko je time ranjava i koliko je njoj snage potrebno ako mu se želi oduprijeti. Kako mu je uspjela odoljeti? Ni sad joj to nije bilo jasno. Do tog trenutka nije ni znala koliko je jaka.
Najteži joj je trenutak bio kada ga je ugledala na vjenčanju. Noge su joj se odsjekle. Ničeg nije bila svjesna osim njegovog pogleda prepunog optužbi. U tom trenutku poželjela je propasti u zemlju, a ne udati se.
Vidjela je suze u njegovim očima, a i njeno srce je plakalo. Je li bila posrijedi ljubav ili muška posesivnost? Činjenica je bila da je mogao snage da dođe, da je vidi još jednom i da ona vidi njega i njegov prijekor.
Ali i bez toga, znala je da griješi što se udaje za čovjeka koji nije imao njezino srce. Osim službene potvrde da je njegova supruga, ništa drugo nije dobio.
Umorno srce i ukočene usne koje su bezvoljno izgovorile ono sudbonosno 'da'. U brak nije ulazila sa nadom, nego sa tugom i gorčinom, s razočarenjem s kojim se nije znala nositi.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ivana Petrušić: 40 dana, Vodič do mentalnog, tjelesnog i duševnog blagostanja

Tisja Kljaković Braić: U MALU JE UŠA ĐAVA

Anna Todd: POSLIJE SVEGA: PAD