200 rižota i jela od riže
Nevjerojatno
je što se sve može pripremiti s rižom: ona je glavni sastojak jedinstvenih jela
kao što je španjolska paelja ili talijanski rižoto, ali i ukusnih slastica koji
običnu rižu na mlijeku pretvaraju u gozbu.
U
našoj novoj kuharici, 200
rižota i jela od riže, donosimo vam 200 recepata i još 200 njihovih
inačica koje će vam pomoći da s lakoćom pripremite ukusne i drukčije obroke s
uvijek istom glavnom zvijezdom – rižom.
Zastupljenošću
u ljudskoj prehrani riža je pri vrhu popisa žitarica koje pripremamo. Bogata
škrobom, važan je izvor energije koju postupno otpušta u naše tijelo, a osim
toga sadrži važne nutrijente poput vitamina iz skupine B, magnezij,
biljne bjelančevine, željezo i kalcij.
Kuharica
je podijeljena u sedam poglavlja: Gotovo začas, Salate, Može i prstima, Wok, Bez
žurbe, Paelja i Slastice. Napisana je jednostavnim jezikom, svaka je faza rada
objašnjenja i svaki je recept popraćen fotografijom. Ukratko: odličan izbor za
sve koji se žele hraniti zdravo i u prehranu uvesti nova, maštovita jela s
rižom.
200
rižota i jela od riže s engleskog je preveo Tomislav Patarčić, a vi je, osim u knjižarama, možete pronaći i u Profil Mozaik webshopu.
Primjedbe
Objavi komentar