Yotam Ottolenghi: OBILJE - Zapečene kriške tikve s mileramom
Iz
OBILJA Yotama Ottolenghija
Za
ove ukusne kriške možete upotrijebiti većinu vrsta tikvi. Poslužite za laganu i
zdravu večeru.
Za
4 osobe
700
g tikve (s korom)
50
g naribana parmezana
20
g sušenih bijelih krušnih mrvica
6
žlica sitno nasjeckana peršina
2½
žličice sitno nasjeckane majčine dušice
ribana
korica 2 velika limuna
2
češnja češnjaka, zgnječena
60
ml maslinova ulja
120
g milerama
1
žlica nasjeckana kopra
sol
i bijeli papar
Izrežite
tikvu na kriške debljine centimetra i položite ih postrance u lim za pečenje
obložen papirom.
U
zdjelici pomiješajte parmezan, mrvice, peršin, majčinu dušicu, pola limunove
korice, češnjak, malo soli (ne zaboravite, parmezan je slan) i malo papra.
Obilno
namažite bundevu maslinovim uljem pa pospite pripremljenom mješavinom
utapkavajući je na kriške i pazeći da budu ravnomjerno pokrivene.
Stavite
lim u pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva (5 na plinskim pećnicama) i
pecite oko 30 minuta ili dok bundeva omekša: zabodite nož u jednu krišku kako
biste provjerili je li dovoljno meka i potpuno pečena. Ako gornja strana
tijekom pečenja počne previše tamniti, sve lagano pokrijte folijom.
Pomiješajte
mileram s koprom, malo soli i paprom. Poslužite kriške tople, posute preostalom
limunovom koricom i začinjenim vrhnjem.
Primjedbe
Objavi komentar