četvrtak, 31. siječnja 2013.

Nova knjiga Veljka Barbierija

Hrvatska kuhinja svojevrstan je nastavak velikog Barbierijeva hita Priča o dalmatinskoj kuhinji. U ovoj knjizi naš nagrađivani književnik i najveći poznavatelj povijesti gastronomije nudi nam 606 recepata iz svih krajeva Hrvatske.

Hrvatska kuhinja, autor Veljko Barbieri
Recepti su uglavnom tradicionalni i mirišu na ukusna jela koja smo jeli u domovima svojih baka ili u svečanim prigodama. Knjiga je podijeljena na poglavlja Predjela i salate; Juhe; Rižoti, tjestenine, kruhovi; Jela od povrća; Jela od mesa; Jela od ribe, rakova, školjaka, glavonožaca, žaba i puževa te Kolači. Mnoga od tih jela nikad se nismo usudili pripraviti jer su se činila previše komplicirana ili preteška u svakom smislu. U ovoj kuharici Veljko Barbieri i gostujući chefovi iz poznatih restorana diljem Hrvatske nude neke sasvim tradicionalne recepte, neke prilagođene današnjim vremenima i modernizirane te neke vlastite temeljene na jelima iz drevnih vremena. Tako smo dobili divan spoj klasičnih i novih jela koja postaju prepoznatljiv i zaštitni kulinarski znak određenog kraja. Svaki recept prikazan je slikom, a ispod njega navodi se njegovo podrijetlo ili autor. Ova je knjiga izvanredna i bogata kuharica sa 606 recepata koja će oduševiti sve one spremne upustiti se u pripravu fantastičnih, ukusnih i mirisnih jela, ali istodobno i izvanredan pokazatelj bogatstva i raznovrsnosti hrvatske gastronomije.
Knjigu možete naći u knjižarama po cijeni 249 kn ili nabaviti ON-LINE te stići će vam na kućna vrata. 

1 komentar:

  1. Dobar dan, ja sam Josef Lewis, privatni kreditni zajmodavac koji daje zajam pojedincima, tvrtkama i vladinim ustanovama uz nisku kamatnu stopu od 2%. Znamo da postoji mnogo obitelji vani koje žive na plaćanju platiti ček i druge koji ne mogu brinuti o svojim financijskim obvezama i zbog toga smo ovdje za financijsku obnovu.

    Nudimo široki spektar financijskih usluga koji uključuju: Poslovno planiranje, Financije za poslovanje i razvoj, Nekretnine i hipoteke, Obveze za konsolidaciju dugova, Poslovni zajmovi, Privatni zajmovi, Home refinancing, Hotelski zajmovi, studentski krediti itd. ako ste zainteresirani za zajam i biti bez prevara.

    Email: progresiveloan@yahoo.com
    Tekst / poziv: +1 (603) 786-7565 hvala    OdgovoriIzbriši