NAŠ ČOVJEK NA TERENU



Robert Perišić
NAŠ ČOVJEK NA TERENU
Naš roman koji je uspio u Americi!

Robert Perišić napisao je roman o današnjim medijima i našim iluzijama – roman kroz koji defiliraju novinari, glumice, poduzetnici, manekenke, buntovnici izvan kontrole, lokalni političari, ljudi opsjednuti televizijom, mali dioničari u potrazi za srećom…
Naš čovjek na terenu društveni je roman koji superiornom lakoćom, uz puno humora, zahvaća suvremene teme i suptilna ljubavna priča, koja, naravno, ne može izmaknuti svijetu što je okružuje. Fascinantno duhovit, ambiciozan i pametan – roman koji će promijeniti sliku suvremene hrvatske književnosti.
Američko izdanje ovog romana Robert Perišić predstavio je američkoj publici i kritici koja ga je dočekala s velikim oduševljenjem. Our Man in Iraq preveo je Will Firth, a objavila mlada i ambiciozna izdavačka kuća Black Balloon Publishing iz New Yorka.
Robert Perišić oduševljava dovitljivošću i treperi ironijom dok nas zabljeskuje informacijama koje Hrvatsku označuju ne samo kao lokaciju u kojoj se preživljava, već kao mjesto koje nešto znači.
Jonathan Franzen
Više o recepciji romana u Americi pročitajte na linku:

Robert Perišić rođen je 1969. u Splitu.
Objavio je autobiografski inspirirane „autofabule“ pod nazivom „Uvod u smiješni ples“ (2011.), roman „Naš čovjek na terenu“ (2007.; Nagrada Jutarnjeg lista), knjige kratkih priča „Užas i veliki troškovi“ (2002.), „Možeš pljunuti onoga tko bude pitao za nas“ (1999.) i knjigu poezije „Dvorac Amerika“ (1995.).
Autor je drame „Kultura u predgrađu“, koja je premijerno izvedena 2000. u Dramskom kazalištu Gavella u Zagrebu (drama je objavljena na internetu: http://www.elektronickeknjige.com).
Od 1992. do 2000. bio je glavni urednik kulturnih časopisa „Godine“ i „Godine nove“. 
Autor je scenarija za dugometražni igrani film „100 minuta Slave“ (2004.).
Redovitu književnokritičku kolumnu objavljuje u tjedniku Globus.
Živi u Zagrebu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ivana Petrušić: 40 dana, Vodič do mentalnog, tjelesnog i duševnog blagostanja

Tisja Kljaković Braić: U MALU JE UŠA ĐAVA

Anna Todd: POSLIJE SVEGA: PAD