petak, 27. rujna 2013.

Crveni rižoto



Crveni rižoto

300 g riže za rižoto
2 ljutike 
2 češnja češnjaka
300 g crvenog radiča trevisana
80 – 100 g parmezana
1 l temeljca
1 lovorov list
1 žlica maslinova ulja
2 žlice maslaca
½ l dingača
sol
papar iz mlinčića

Crveni radič narežite na šire rezance, a češnjak i ljutiku nasjeckajte. Zakuhajte temeljac i održavajte ga toplim.
U posudi ugrijte maslinovo ulje i 1 žlicu maslaca pa staklasto propirjajte ljutiku i češnjak, dodajte narezani radič i zajedno još kratko pirjajte. Dodajte rižu i lovorov list, promiješajte, a potom zalijte trećinom toplog temeljca. Ostatak temeljca polako dolijevajte dok se kuha rižoto. Vino zakuhajte u posebnoj posudi i reducirajte ga na decilitar tekućine.
Kad je rižoto skoro gotov, izvadite lovorov list. Rižoto maknite s vatre, umiješajte ukuhano vino, naribani parmezan i dodajte preostali hladan maslac u komadićima. Okus dotjerajte mljevenim paprom i solju ovisno o potrebi. Ostavite da odstoji minutu-dvije i odmah poslužite u toplim tanjurima.
Po želji pospite naribanim parmezanom.

Nema komentara:

Objavi komentar