utorak, 22. listopada 2013.

Kate Mitchell: Okajani grijesi

Kate Mitchell: Okajani grijesi
Bijeg od ljubavi vodio je u njezin zagrljaj

Za obijesnog nasljednika obiteljske tvrtke nova zaposlenica je lak plijen. Navikao kombinirati posao i zadovoljstvo, poslovnu večeru smatra i prilikom za ljubavnu avanturu. Iznenađuje ga, međutim, dojam koji na njega ostavlja mlada atraktivna djevojka koju je upravo upoznao. Isti nemir osjetio je, međutim, i njegov otac, moćni vlasnik tvrtke, kojeg mlada djevojka neobično ga podsjeća na nekadašnju ljubav. I dok je otac prisiljen obračunati se s prošlošću od koje je pobjegao, mladić je suočen s osjećajima s kojima se nije navikao nositi. Dva muškarca, dva naraštaja, suočena su s promjenama na koje ne mogu utjecati, dok najteži teret promjena snose žene, majka i kći, koje se nalaze na suprotnoj strani.
Djeca nekadašnjih ljubavnika upoznaju se i zbližavaju. Hoće li se prošlost ponoviti? I roditelji i djeca suočavaju se s pitanjem vjeruju li u ljubav. O odgovoru na pitanje iz prošlosti ovisi njihova budućnost.
Tri žene, tri naraštaja, suočene su s promjenama na koje ne mogu utjecati. Jedna od njih mora podnijeti najteži teret promjena. Junakinje romana Kate Mitchell vode bitke bliske i shvatljive suvremenoj ženi, dok muški likovi ne skrivaju svoje slabosti. Svaki od njih treba pobijediti sebe u životnoj igri i svaki od njih čitatelja pridobija na vlastitu stranu.Biografija autorice
Kate Mitchell naša je publika upoznala 2009. godine, kada je pod tim pseudonimom objavljena „Oteta ljepota“, prva od šest njezinih knjiga u izdanju riječke nakladničke kuće Dušević-Kršovnik.
Pseudonim pripada Kati Mijić, koju je Slobodna Dalmacija 2010. proglasila „hrvatskom kraljicom ljubavnih romana“, dok ju je Ante Tomić samo godinu dana ranije u Jutarnjem listu predstavio kao „tihu ženu koja ljudima zna vratiti nadu“.   
Kata Mijić piše cijeli život, a objavljuje od 1999. godine. Uz šest tvrdoukoričenih knjiga, dosad je objavila više od 200 ljubavnih romana, najčešće pod  pseudonimom Katarina Mich u „24sata“, te 600 životnih priča u domaćim mjesečnicima.
Rođena je u Zelovu u Dalmatinskoj zagori, a ugostiteljsko-turističku školu završila je u Splitu. Radi u kultnom splitskom kafiću Žbirac na Bačvicama i svaki slobodan trenutak koristi za pisanje.
Majka je troje djece kojima je zahvalna što strpljivo podnose njezin rad u slobodno vrijeme.


Nema komentara:

Objavi komentar