Daniel H. Pink: Poriv



 
Daniel H. Pink: Poriv
Iznenađujuća istina o našim motivima


Danas, ako ne radite kreativan, konceptualni posao, nećete još dugo raditi ono čime se bavite – tvrdi Daniel H. Pink, trenutno jedan od najutjecajnijih psihologa u svijetu biznisa i autor bestselera koji preispituju uvriježena pravila poslovanja i upućuju na nova rješenja.
Menadžment je zastarjela tehnologija tvrdi Pink, jer ljudi ne rade samo zbog novca i sigurnosti, već je rad prirođen čovjeku koliko i igra i odmor.
U knjizi Poriv (Drive) ruši dosadašnju vladavinu „mrkve i batine“ u suvremenom poslovanju te nudi nova rješenja za višu učinkovitost. Na temelju istraživanja psihologije ponašanja u posljednjih 50 godina, zaključuje da su izvrsnost, autonomija i svrha nova tri uporišta motivacije, što otvara neslućene mogućnosti produktivnosti i učinkovitosti.
Pink je zabavan autor koji barata univerzalno poznatim primjerima, pa kod njega Sawyerov učinak posao pretvara u igru, a do izvrsnosti se stiže Zlatokosinim zadacima.
Predugo traje raskorak između onoga što znanost zna i onoga što poslovni svijet primjenjuje, kaže Pink, svrha je ove knjige  premostiti taj jaz.


o autoru
Daniel H. Pink jedan je od najutjecajnijih filozofa menadžmenta na svijetu.
Svojim provokativnim knjigama preispituje važeća shvaćanja o današnjem menadžmentu, radu i odnosima između poslodavaca i zaposlenika.
Dosad je objavio pet knjiga u čijem je fokusu radno mjesto u društvu brzih promjena, među kojima su Whole new Mind – Why Right-Brainers Will Rule the Future i To Sell is Human – The Suprising Truth about Moving Others.

Nakon što je objavljen Poriv, Pinkov govor o motivaciji postao je jedan od najgledanijih nastupa na mreži TED Talks. 
Poriv je betseler New York Timesa te nacionalni bestseler u Japanu i Velikoj Britaniji. Preveden je na 32 jezika.

Daniel H. Pink živi u Washingtonu sa suprugom i troje djece.





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ivana Petrušić: 40 dana, Vodič do mentalnog, tjelesnog i duševnog blagostanja

Tisja Kljaković Braić: U MALU JE UŠA ĐAVA

Citati o ljubavi