200 rižota i jela od riže



Nevjerojatno je što se sve može pripremiti s rižom: ona je glavni sastojak jedinstvenih jela kao što je španjolska paelja ili talijanski rižoto, ali i ukusnih slastica koji običnu rižu na mlijeku pretvaraju u gozbu.
U našoj novoj kuharici, 200 rižota i jela od riže, donosimo vam 200 recepata i još 200 njihovih inačica koje će vam pomoći da s lakoćom pripremite ukusne i drukčije obroke s uvijek istom glavnom zvijezdom – rižom. 

Zastupljenošću u ljudskoj prehrani riža je pri vrhu popisa žitarica koje pripremamo. Bogata škrobom, važan je izvor energije koju postupno otpušta u naše tijelo, a osim toga sadrži važne nutrijente poput vitamina iz skupine B, magnezij, biljne bjelančevine, željezo i kalcij. 


Kuharica je podijeljena u sedam poglavlja: Gotovo začas, Salate, Može i prstima, Wok, Bez žurbe, Paelja i Slastice. Napisana je jednostavnim jezikom, svaka je faza rada objašnjenja i svaki je recept popraćen fotografijom. Ukratko: odličan izbor za sve koji se žele hraniti zdravo i u prehranu uvesti nova, maštovita jela s rižom.



200 rižota i jela od riže  s engleskog je preveo Tomislav Patarčić, a vi je, osim u knjižarama, možete pronaći i u Profil Mozaik webshopu
 



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ivana Petrušić: 40 dana, Vodič do mentalnog, tjelesnog i duševnog blagostanja

Tisja Kljaković Braić: U MALU JE UŠA ĐAVA

Anna Todd: POSLIJE SVEGA: PAD