Knjige koje vas vole - jer volite čitati o ljubavi!


Vi volite knjige, a naše knjige vole vas! Zato vam za Valentinovo darujemo popust od 20% na niz naslova ljubavne i srodne tematike, među kojima ćete, sigurni smo, pronaći nešto što bi mogao biti vrlo poseban dar za nekoga koga volite!



Za one koji se vole izgubiti u dobrom ljubavnom štivu, ovo Valentinovo posebno izdvajamo četiri jednostavno nezaobilazna naslova kad je riječ o ljubavi i romanima. 

P. S. Volim te, Cecelia Ahern

 

Prošlo je točno deset godina otkako je roman prvijenac mlade irske autorice Cecelije Ahern osvojio svijet. Osim što je proveo 19 tjedana kao najpopularniji roman u Irskoj, roman o pismima koje mlada žena prima u godini nakon što joj muž neočekivano premine od raka osvojio je Veliku Britaniju, SAD, Njemačku i Nizozemsku, a kratko nakon hrvatskog prijevoda i Lijepu našu. Hrvatska je pak osvojila i Ceceliju Ahern svojom ljubavi prema njezinom romanu, pokazavši joj to golemim repovima u knjižarama u kojima je trudna autorica potpisivala knjige. Stoga je prošle godine objavljeno posebno, luksuzno izdanje ovog romana, s novom naslovnicom i posebnim pismom autorice za hrvatske čitatelje i čitateljice.

Zaljubljivanja, Javier Marias


"Posljednji put kad sam vidjela Miguela Desverna, ili Devernea, bio je i posljednji put kad ga je vidjela njegova žena, Luisa, što je svakako čudno i možda nepravedno, jer je ona bila to, njegova žena, a ja sam, naprotiv, bila anonimus…"

Tako započinju Zaljubljivanja, deveti roman Javiera Maríasa, jednoga od ponajboljih suvremenih romanopisaca. María Dolz, pripovjedačica i protagonistica, doznala je ime čovjeka kojega je s divljenjem promatrala gotovo svako jutro kako zadovoljno razgovara sa svojom ženom uz kavu u jednom gradskome kafiću, tek kad se pojavila njegova fotografija u novinama. A na fotografiji se vidio ranjen čovjek, napola nag i na samrti...
 

Žena vremenskog putnika, Audrey Niffenegger

 

Kad se upoznaju, njoj je 20, a njemu 28 godina; on je zaneseni knjižničar, a ona prelijepa studentica likovne akademije. Iako se njemu čini da je upravo taj susret prvi, on se pojavljuje u njezinu životu od njezine šeste godine. Romanu prvijencu Audrey Niffenegger danas je 11 godina, a i dalje osvaja srca publike diljem svijeta neobičnom pričom koja spaja žanrove romanse i znanstvene fantastike toliko dobro da je postala nezaobilazno štivo čak i onih koji te žanrove ne vole. Prošle je jeseni najavljen i dugoočekivani nastavak, pa je krajnje vrijeme da se i oni koji su roman odavno pročitali ponove gradivo.



Okajani grijesi, Kate Mitchell

Za obijesnog nasljednika obiteljske tvrtke nova zaposlenica je lak plijen. Navikao kombinirati posao i zadovoljstvo, poslovnu večeru smatra i prilikom za ljubavnu avanturu. Iznenađuje ga, međutim, dojam koji na njega ostavlja mlada atraktivna djevojka koju je upravo upoznao. Isti nemir osjetio je, međutim, i njegov otac, moćni vlasnik tvrtke, kojeg ta mlada djevojka neobično podsjeća na nekadašnju, nikad prežaljenu ljubav. I dok je otac prisiljen obračunati se s prošlošću od koje je pobjegao, mladić je suočen s osjećajima s kojima se nije navikao nositi. Dva muškarca, dva naraštaja, suočena su s promjenama na koje ne mogu utjecati, dok najteži teret promjena snose žene - majka i kći  -koje se nalaze na suprotnoj strani. Hoće li se prošlost ponoviti?

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ivana Petrušić: 40 dana, Vodič do mentalnog, tjelesnog i duševnog blagostanja

Tisja Kljaković Braić: U MALU JE UŠA ĐAVA

Anna Todd: POSLIJE SVEGA: PAD