subota, 1. ožujka 2014.

200 rižota i jela s rižom: Riža s porilukom, đumbirom i kuminom


Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 10 minuta

2 velika poriluka
1 žlica maslinova ulja
1 žličica naribanog svježeg đumbirova korijena
1 žličica mljevenog kumina
400 g riže dugog zrna, kuhane
sol i papar

Poriluk očistite i dobro operite, ocijedite i zatim nasijecite na tanke kolutiće.
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi s neprianjajućim dnom. Dodajte naribani đumbir, brzo promiješajte kuhačom pa dodajte kumin. Ubacite i nasjeckani poriluk, začinite i pirjajte 10-ak minuta, uz redovno miješanje. Po potrebi dodajte žlicu – dvije vode da se povrće ne bi lijepilo. Začinite po ukusu.
U tavu dodajte skuhanu rižu i razrahlite vilicom. Poslužite vruće.
Za rižu s porilukom, komoračem i limunom izostavite kumin. Skuhajte 1 komorač, prerezan na četvrtine i nasjeckan, s đumbirom i porilukom. Umiješajte naribanu koru 1 limuna i začinite neposredno prije posluživanja riže.

Nema komentara:

Objavi komentar