200 rižota i jela s rižom: Riža s porilukom, đumbirom i kuminom
Za 4 osobe
Vrijeme
pripreme: 10 minuta
Vrijeme
kuhanja: 10 minuta
2
velika poriluka
1
žlica maslinova ulja
1
žličica naribanog svježeg đumbirova korijena
1
žličica mljevenog kumina
400
g riže dugog zrna, kuhane
sol i papar
Poriluk očistite i dobro operite, ocijedite i
zatim nasijecite na tanke kolutiće.
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi s
neprianjajućim dnom. Dodajte naribani đumbir, brzo promiješajte kuhačom pa dodajte
kumin. Ubacite i nasjeckani poriluk, začinite i pirjajte 10-ak minuta, uz
redovno miješanje. Po potrebi dodajte žlicu – dvije vode da se povrće ne bi
lijepilo. Začinite po ukusu.
U tavu dodajte skuhanu rižu i razrahlite
vilicom. Poslužite vruće.
Za rižu s porilukom,
komoračem i limunom izostavite
kumin. Skuhajte 1 komorač, prerezan na četvrtine i nasjeckan, s đumbirom i
porilukom. Umiješajte naribanu koru 1 limuna i začinite neposredno prije posluživanja
riže.
Primjedbe
Objavi komentar