Nora Roberts otvorila je pravi Hotel Boonsboro Inn u Marylandu



Među brojnim primjerima uspješnih projekata nastalih na temelju razgovora i prezentacije, Peter Guber u svojoj knjizi Pričom do uspjeha (Profil, 2012.), navodi i hotel Nore Roberts u Marylandu. Baš kao i u njezinoj trilogiji, hotel se zove Boonsboro Inn i u njemu je svaka soba doista nazvana po slavnom paru ljubavnika. 

***

Fenomen među piscima uspješnica, Nora Roberts, svakako zna kako napisanu knjigu pretvoriti u zlatnu koku svijeta zabave. Zadnjih 27 godina u prosjeku se svake minute proda jedna knjiga od 21 koliko ih je napisala. Na popisu najbolje prodavanih knjiga  New York Timesa našla se više od 155 puta, da ne spominjemo više od 300 milijuna primjeraka njezinih knjiga. Prije nekoliko godina nagovorio sam Noru da mi proda prava na nekoliko od njezinih najprodavanijih knjiga, među ostalim, i na Pad anđela, Mjesec nad Karolinom, Nebo nad Montanom i Plavi dim i po njima smo snimili filmove za Lifetime. No, pisanje je zabavne priče jedno, a njeno usmeno pričanje za sklapanje posla nešto je sasvim drugo, pa, kad sam čuo da je Nora otvorila hotel pokraj svog doma u BoonsBorou u Marylandu, poželio sam čuti i vidjeti ovu poslovnu ženu u akciji.
Kad sam došao u Norin slikoviti gradić, njezin hotel Inn BoonsBoro nalazio se na uglu glavne ulice u prekrasnoj staroj povijesnoj zgradi sagrađenoj u 1700-ima. No, kad me je Nora povela u razgledavanje, odmah mi je bilo jasno da su arhitektura i povijest te građevine bili samo dio doživljaja koji je prodavala. Njezin najvažniji mamac bile su priče koje je pričala svakom gostu ili osobi iz medija koja je posjetila njezin hotel. Zašto? Nije se radilo samo o tome da je svaka soba bila uređena u skladu s jednom od tih priča. Nije riječ bila o tome da su ove izmišljene priče bile privlačne gostima da ih prepričavaju dalje. Nije bilo slučajno da su sve priče imale sretan završetak.
Ove pomno odabrane priče utkane u hotel BoonsBoro bile su iz knjiga o romantičnim parovima nekih od najvećih svjetskih pisaca u povijesti i osoblje ih je prepričavalo svakom gostu. Postoji apartman posvećen Margeriti i Percyju iz The Scarlet Pimpernel; Nicku i Nori iz Mršavka Dashiella Hammetta, Titaniji i Oberonu iz Sna ivanjske noći, kao i Westleyu i Buttrercup iz Princeza mladenka Williama Goldmana. Tu je također i apartman posvećen Evi i Roarkeu iz serije romana U smrti koje Nora piše pod pseudonimom J. D. Robb. Sve ove priče imaju uspone i padove, no završavaju sretno, a svaka soba uređena je poput pozornice koja prikazuje atmosferu literarnoga djela kojemu je posvećena. Gosti doživljavaju te priče kroz starinski namještaj i uređenje, što se odnosi i na sapune i mirise. U mojoj sobi, apartmanu inspiriranom Elizabeth i Darcyjem, sve miriše na lavandu koja dočarava razdoblje Ponosa i predrasuda Jane Austin.
Nora ima jasan cilj odabirući priče koje njezin hotel pripovijeda. Te priče ne samo da njezin pothvat pretvaraju u prepoznatljiv brend koji je u skladu s Norinim brendom kao autoricom romantičnih romana već je namjena ovih odabranih priča da nadahnu svaki par koji odsjeda u njezinu hotelu. Njezina misija nije samo da vodi hotel nego i da svojim gostima pruži osjećaj da i oni mogu živjeti sretno do kraja života, barem dok odsjedaju u ovom hotelu.



 
***
Knjigu Pričom do uspjeha možete pronaći i u web-knjižari. 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ivana Petrušić: 40 dana, Vodič do mentalnog, tjelesnog i duševnog blagostanja

Tisja Kljaković Braić: U MALU JE UŠA ĐAVA

Anna Todd: POSLIJE SVEGA: PAD