Pet romana koje želimo vidjeti na velikim ekranima

Pravi ljubitelji dobre knjige uvijek su na iglama prije no što se kinima napokon nađe film koji se temelji na omiljenom romanu. Koliko god ih veselila mogućnost da vide kako je netko drugi doživio knjigu koju vole, ostaju prestravljeni (stvarnim) rizikom da cijela stvar bude jednostavno – negledljiva. Čak i kad je riječ o istom serijalu. Sjetimo se samo što se dogodilo Anne Rice: jedan genijalan film, a nakon toga potpuna katastrofa! Mi ipak ne gubimo nadu jer neke su adaptacije prava mala remek-djela. I mi bismo željeli vidjeti nova, temeljena na sljedećim romanima.

Tu sam pred tobom, Jojo Moyes
Neobična ljubavna priča o trudu i upornosti koji su nužni da preživiš sve što ti život može donijeti. Louisa Clark s 26 godina počinje raditi kao njegovateljica zgodnog i bogatog Willa Traynora, kvadriplegičara koji se nakon prometne nesreće teško miri sa svojom sudbinom. Film nećemo morati dugo čekati: MGM je proljetos najavio da će ga režirati Thea Sharrock, kazališna redateljica najpoznatija po radu na kazališnom komadu u kojem je na Broadwayu debitirao Daniel Radcliffe. Nadamo se da ju je upoznao sa svojom kolegicom iz serijala o Harryju Potteru jer nam se čini da bi Ema Watson bila odlična Lou. 

Spasiti ribu od utapanja, Amy Tan 
Turistička putovanja, politika i zanimljivi likovi oduševili su nas u romanu Amy Tan, američke spisateljice koja se proslavila romanom The Joy Luck Club. Budući da je isti 1993. adaptiran u odličan istoimeni film, nadamo se da će još neki od odličnih romana Amy Tan biti ekraniziran. Našoj sreći ne bi bilo kraja kad bi to bio baš Spasiti ribu od utapanja. Uvjereni smo da bi to postao uspješan filmski hit.

Kako se zaljubiti, Cecelia Ahern
I irska spisateljica Cecelia Ahern također iza sebe ima jednu uspješnu adaptaciju: njezin prvijenac P. S. Volim te poharao je kina diljem svijeta i napravio romantičnu zvijezdu od Geralda Butlera, iako nisu baš svi fanovi knjige bili oduševljeni filmom. Ali svatko zaslužuje još koju priliku, pa se – držeći dah dok u kina ne stigne Love, Rosie – nadamo da će i odlična priča iz Kako se zaljubiti doći na velike ekrane. Ovaj je roman dio Profilove ljetne kolekcije.

Jednaka suncu, Anita Amirrezvani
Igra prijestolja trenutačno je najvruća stvar na malim ekranima. Samo je pitanje vremena kad će netko shvatiti da je povijesni roman Anite Amirrezvani o iranskoj princezi u 16. stoljeću jednako pun intriga, napetosti i okrutnosti kao i trenutačno najisplativija TV serija. No, kako Jednaka suncu nema bezbroj nastavaka, nadamo se da će od romana ipak nastati cjelovečernji film.

O onome sinoć, Adele Parks
Ne dajte se zavarati: film koji je izišao ove godine pod naslovom About last night NIJE adaptacija ovog zabavnog romana o obitelji, preljubu i ljubavi Britanke Adele Parks. Na žalost, riječ je remakeu filma iz 1986. godine, koji je pak nastao kao adaptacija drame Davida Mameta. I ne, drama se nije zvala O onome sinoć, nego Seksualne perverzije u Chicagu. Kako bi se zvao film nastao po knjizi Adele Parks, ne znamo, ali bismo u njemu voljeli vidjeti Cameron Diaz kao hipijevski otkačenu Pip i Kate Winslet kao Steph.
Roman O onome sinoć pronađite u webknjižari na na sniženju!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ivana Petrušić: 40 dana, Vodič do mentalnog, tjelesnog i duševnog blagostanja

Tisja Kljaković Braić: U MALU JE UŠA ĐAVA

Citati o ljubavi