četvrtak, 26. ožujka 2015.

Ivana Petrušić: 40 DANA

Ivana Petrušić: 40 DANA


Udwarthanam – večernji ritual masiranja


Prije spavanja napravit ćete masažu suhim ljekovitim prahom. Ta se procedura zove udwarthanam. To je najbolja procedura za uklanjanje masnih naslaga, celulita i strija. Pojačava cirkulaciju, a da ne oštećuje finu limfnu kapilarnu mrežicu. Učinkovito otklanja toksine iz tijela i smatra se metodom izbora kada se rade kure mršavljenja. Pojačava zategnutost kože i vraća tonus mišića (zbog pojačane prokrvljenosti), što je vrlo važno jer se kod gubitka kilograma javlja mlohavost. Sami ćete si napraviti prah od biološke kukuruzne krupice, đumbira u prahu, dugog papra i kajenskog papra (trikatu) i triphala praha. Katkad ćete to sve pomiješati s medom, dodati malo sitne himalajske soli i napraviti finu pastu za masažu. Kružnim isprekidanim pokretima masirate suprotno od rasta dlake. Izmasirajte si cijelo tijelo sami i zamolite nekoga da vam izmasira leđa (ako to suprugu nije gušt, onda će to s radošću napraviti djeca). Slobodno masirajte malo žešće. Klasična masaža prahom ima sedam položaja tijela u kojem se masiraju prvo noge, zatim ruke, trbuh i prsa i na kraju leđa. Ako ne odete nekamo na profesionalnu masažu, predlažem improvizaciju (ali slijedite redoslijed – noge, ruke, trbuh, leđa).
Evo kako: uđite u kadu i u ruke uzmite mješavinu. Izmasirajte prvo desnu nogu i to tako da krenete od skočnih zglobova kružnim pokretima prema gore suprotno od rasta dlake. Prijeđite na lijevu nogu i odradite isto. Obradite unutrašnju i vanjsku stranu noge (u sedam pokreta, tri slijeda), prednju i stražnju stranu (isti broj ponavljanja). Zatim prijeđite na desnu ruku. Mješavinu uzmite u lijevu ruku, stavite na područje ručnog zgloba te izmasirajte unutrašnju, vanjsku, prednju i stražnju stranu ruke. Prijeđite na drugu stranu. Nakon toga masirate trbuh i prsa. Obje ruke položite na donji dio trbuha i kružno prema gore lepezasto širite pokret dok ne obuhvatite cijelo područje trbuha i prsa. Na kraju su na redu i leđa, počevši od donjeg dijela, kružno i lepezasto prema gore. Nemojte se opterećivati pokretima, ako vam je komplicirano, improvizirajte. Bitno je da istrljate cijelo tijelo suprotno od rasta dlake!
Nakon ove masaže dobro se istuširajte ili okupajte u vrućoj vodi. Cilj je znojenje! Ne perite se nikakvim agresivnim šamponima. Operite samo intimne dijelove, a drugo samo dobro isperite vodom. Kad ste gotovi s tuširanjem, malo se posušite ručnikom (više potapkajte jer tijelo mora biti vlažno) i dobro se namastite po tijelu vrućim sezamovim uljem – naravno, nemojte se opeći! Dok se upija ulje, obavite ostalu higijenu prije spavanja. Malo se potapkajte pamučnim ručnikom da ne budete previše masni, obucite pamučnu pidžamu i u krevet. Nemojte koristiti baš najnoviju posteljinu i pidžamu jer je vrlo vjerojatno da ćete sve zamastiti. U sobi u kojoj spavate ne smije biti prehladno. Dobro se ušuškajte jer ulje hladi i pazite da se ne prehladite. Ovim je završen večernji ritual uljenja i masiranja.

Što više stvari napravite sami za sebe, cijeli će proces biti uspješniji i dugotrajniji. Naravno da je u idealnim uvjetima najbolje izolirati se na neko vrijeme, družiti se sami sa sobom i odraditi sve ovo okruženi predivnom prirodom, šumom, vodom i stručnim vodstvom! Osim financijskog aspekta, vaš je trud tada mnogo manji. Međutim, tu smo gdje jesmo... Zaposlene majke, kućanice, poslovne žene s gomilom stvari koje svakodnevno čekaju na nas. Kada ih napravimo, ne vidi se. Kada ih ne napravimo, doslovno slijedi raspad sustava. Zato, meditativno... Stvar po stvar, dio po dio i fokusiranje na sada. Rekli bi Tibetanci: „I ribanje podova meditativan je posao. Pokret, disanje, usredotočenost... Dajte nam još podova!“
Još bih htjela napomenuti jednu stvar - kroz iskustvo stečeno u svome poslu sam zaključila da nikako nije dobro primjenjivati grube i bolne anticelulitne masaže. Masnoća se ne može razbiti na takav način. Tom vrstom masaže unište se sve fine kapilarne strukture limfe. Budući da je celulit najčešće cirkulacijski problem, ovakva masaža još će više pridonijeti tome jer će uništiti sustav koji za glavnu zadaću ima otpremanje toksina. Prava anticelulitna masaža je površinska, žustra, naizmjenična i izaziva površinsko trenje. Stiskanje i gnječenje do modrica ne dolazi u obzir!

3 komentara:

 1. Zdravo,
  Moje ime je Yuli iz južne Jakarta u Indoneziji, želim koristiti ovaj medij kako bih savjetovao svima da budu oprezni u dobivanju zajma, tako da su mnogi zajmodavci ovdje svi prevaranti i oni su samo ovdje da vas zamrzne iz vašeg novca, Podnio sam zahtjev za zajam od oko 200 milijuna od jedne žene u Dubaiju i izgubio sam oko 10 milijuna eura bez uzimanja zajmova, pitali su se opet i opet za cijenu, plaćam gotovo 10 milijuna, i dalje nisam dobio zajam,

  Bog je slava, upoznao sam jednog prijatelja koji se upravo prijavio na zajam, pa je dobio zajam bez ikakvog stresa pa me je upoznao s gospođom Olivijom Daniel, a prijavio sam se za 400 milijuna, mislim da je to bila šala i prijevara, ali sam dobio svoj kredit u manje od 24 sata samo 2% bez kolaterala. Vrlo sam sretan jer sam spašen od uzimanja siromašnih.

  pa ja savjetujem svima koji ovdje trebaju kredite za kontakt
  Gospođa Olivia Daniel, putem e-pošte: (oliviadaniel93@gmail.com)

  Još uvijek možete kontaktirati mene ako trebate dodatne informacije putem e-pošte: (yuliy3531@gmail.com)

  još jednom vam zahvaljujem na čitanju svjedočanstva i da nas Bog nastavlja blagosloviti i dati nam dug život i blagostanje

  OdgovoriIzbriši
 2. Dobar dan, ja sam Josef Lewis, privatni kreditni zajmodavac koji daje zajam pojedincima, tvrtkama i vladinim ustanovama uz nisku kamatnu stopu od 2%. Znamo da postoji mnogo obitelji vani koje žive na plaćanju platiti ček i druge koji ne mogu brinuti o svojim financijskim obvezama i zbog toga smo ovdje za financijsku obnovu.

  Nudimo široki spektar financijskih usluga koji uključuju: Poslovno planiranje, Financije za poslovanje i razvoj, Nekretnine i hipoteke, Obveze za konsolidaciju dugova, Poslovni zajmovi, Privatni zajmovi, Home refinancing, Hotelski zajmovi, studentski krediti itd. ako ste zainteresirani za zajam i biti bez prevara.

  Email: progresiveloan@yahoo.com
  Tekst / poziv: +1 (603) 786-7565 hvala
  OdgovoriIzbriši
 3. Dobar dan, ja sam Josef Lewis, privatni kreditni zajmodavac koji daje zajam pojedincima, tvrtkama i vladinim ustanovama uz nisku kamatnu stopu od 2%. Znamo da postoji mnogo obitelji vani koje žive na plaćanju platiti ček i druge koji ne mogu brinuti o svojim financijskim obvezama i zbog toga smo ovdje za financijsku obnovu.

  Nudimo široki spektar financijskih usluga koji uključuju: Poslovno planiranje, Financije za poslovanje i razvoj, Nekretnine i hipoteke, Obveze za konsolidaciju dugova, Poslovni zajmovi, Privatni zajmovi, Home refinancing, Hotelski zajmovi, studentski krediti itd. ako ste zainteresirani za zajam i biti bez prevara.

  Email: progresiveloan@yahoo.com
  Tekst / poziv: +1 (603) 786-7565 hvala  OdgovoriIzbriši