četvrtak, 22. rujna 2016.

Yotam Ottolenghi: OBILJE - Zapečene kriške tikve s mileramom

Zapečene kriške tikve s mileramom 
Iz OBILJA Yotama Ottolenghija

Za ove ukusne kriške možete upotrijebiti većinu vrsta tikvi. Poslužite za laganu i zdravu večeru.

Za 4 osobe
700 g tikve (s korom)
50 g naribana parmezana
20 g sušenih bijelih krušnih mrvica
6 žlica sitno nasjeckana peršina
2½  žličice sitno nasjeckane majčine dušice
ribana korica 2 velika limuna
2 češnja češnjaka, zgnječena
60 ml maslinova ulja
120 g milerama
1 žlica nasjeckana kopra
sol i bijeli papar

Izrežite tikvu na kriške debljine centimetra i položite ih postrance u lim za pečenje obložen papirom.
U zdjelici pomiješajte parmezan, mrvice, peršin, majčinu dušicu, pola limunove korice, češnjak, malo soli (ne zaboravite, parmezan je slan) i malo papra.
Obilno namažite bundevu maslinovim uljem pa pospite pripremljenom mješavinom utapkavajući je na kriške i pazeći da budu ravnomjerno pokrivene. 
Stavite lim u pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva  (5 na plinskim pećnicama) i pecite oko 30 minuta ili dok bundeva omekša: zabodite nož u jednu krišku kako biste provjerili je li dovoljno meka i potpuno pečena. Ako gornja strana tijekom pečenja počne previše tamniti, sve lagano pokrijte folijom.
Pomiješajte mileram s koprom, malo soli i paprom. Poslužite kriške tople, posute preostalom limunovom koricom i začinjenim vrhnjem. 


Nema komentara:

Objavi komentar