Zoe Sugg KAKO DA DRUGI ZAPAZE VAŠ BLOG

Kako da drugi zapaze vaš blog

Uvijek je donekle obeshrabrujuće kad čovjek utroši silne sate preznojavajući se nad laptopom u pokušaju da osmisli savršenu objavu, a onda ne dobije ni jedan jedini komentar. Svatko od nas je to doživio na vlastitoj koži: s pokretanjem bloga ne dolaze automatski i čitatelji i zapravo se u tome i krije cijela draž. Jedna moja frendica nedavno je odlučila pokrenuti blog i upitala me za savjet pa sam, eto, odlučila sjesti i sastaviti kraći popis naputaka koje sam joj dala u nadi da će pomoći i nekima od vas koji prate moj blog.

Dakle, ako vam je potrebno malo pomoći ili poticaja, evo što predlažem:

1. Pokrenite raspravu! Završite svoju objavu pitanjem koje sažima što ste napisali i kojim ćete čitatelje potaknuti da vam se jave.

2. Aktivirajte se! Otvorite profil na Twitteru i uključujte se u blogerske rasprave uporabom hashtagova. Predstavite svoj blog drugim blogerima i sklapajte prijateljstva. Shvatit ćete da imate mnogo toga zajedničkoga i da uvijek možete o nečemu razgovarati!

3. Komentirajte objave na blogovima koji vam se sviđaju! Svi koji se javljaju s komentarima zapazit će vas i shvatiti da i vi imate blog. Plus, kako sam spomenula u prethodnoj točki, osjećat ćete se pozitivno znajući da ste uključeni u nešto.

4. Reklamirajte svoj blog na društvenim medijima! Poslužite se Instagramom i povezujte fotke sa svojim blogom. Na Instagramu se objavljuje mnogo toga i ako se poslužite hashtagovima preko kojih korisnici mogu pretraživati sadržaje, velika je vjerojatnost da će pronaći i vaš blog. Pinterest također dobro dođe!

5. Budite prirodni! Nemojte spamati druge ili tvitati linkove dvadeset četiri sata dnevno. Nitko ne voli one koji se silno trude – osim toga, to može biti i odbojno. Umjesto toga, nastupite prirodno! Zabavljate se i ne mislite na brojke! Za neke je stvari potrebno vrijeme, ali s malo strpljenja i uključenosti u društvene medije u tili ćete čas steći velik broj pratitelja!

Nadam se da će vam ovi naputci barem donekle pomoći. Na kraju krajeva, brojke su samo brojke i zapravo je najvažnije da uživate pišući za sebe. Čak i da preko noći broj mojih pratitelja padne na pet, nastavila bih pisati jer mi to pruža čisti užitak! Blog mi nakratko omogućava bijeg od stvarnosti i silno me usrećuje, a to je najvažnije!

Jeste li nedavno pokrenuli blog? Hoćete li primijeniti ijedan od ovih naputaka? (Kužite što sam učinila? Vratite se na prvi naputak – ha, ha!)

Cura na netu se odjavljuje XXX


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ivana Petrušić: 40 dana, Vodič do mentalnog, tjelesnog i duševnog blagostanja

Tisja Kljaković Braić: U MALU JE UŠA ĐAVA

Anna Todd: POSLIJE SVEGA: PAD